مطالب حقوقی در رابطه با طلاق مطالب حقوقی در رابطه با طلاق .

مطالب حقوقی در رابطه با طلاق

تفاوت مواد 474 و 477 ضابطه دین دادرسی کیفری در چیست


تفاوت مواد 474 و 477 ضابطه دین دادرسی کیفری در چیست؟
0
125
اعاده در لغت در معنای رجوع است، دادرسی نیز به معنای تفحص است، بنابرأین اعاده دادرسی در واقع پژوهش دوباره و برگشت به پژوهش میباشد. اعاده دادرسی مثلا طریق های فوق العاده اعتراض به حکم میباشد برأی اینکه اعاده دادرسی مقبول واقع بشود باید رأی قطعی صادر گردیده باشد. اعاده دادرسی هم در کارها کیفری و هم در کارها حقوقی ممکن میباشد و تفاوت این دو درین میباشد که اعاده دادرسی حقوقی باید در زمان مجال خاصی مطرح خواهد شد ولی طرح اعاده دادرسی کیفری فرصت خاصی ندارد. اعاده دادرسی در کارها کیفری در دو ماده 474 و 477 ضابطه آئین دادرسی کیفری گفته شده میباشد که در‌این نوشته‌علمی قصد داریم به تفاوت دو ماده بپردازیم.

تفاوت مواد 474 و 477 دستورالعمل دادرسی کیفری در چیست؟

اعاده دادرسی کیفری
براساس ضابطه آئین دادرسی کیفری تصویب شده ۱۳۹۲ اعاده دادرسی کیفری بر دو نوع است که در مواد ۴۷۴ و ۴۷۷ ضابطه آئین دادرسی کیفری به آن‌ها پرداخته گردیده‌است. در واقع اعاده دادرسی ماده 474 اعاده دادرسی خاص و اعاده دادرسی ماده 477 اعاده دادرسی عام است. ادله اینکه اعاده دادرسی ماده 474 اعاده دادرسی خاص قلمداد شد‌ه‌است این میباشد که در حالتی که قابل طرح و رسیدگی میباشد که شامل مفاد حصری صریح در ماده باشد در حالی که اعاده دادرسی عام درج شده در ماده 477 محدود به موردها خاصی نبوده و هر حکمی بر خلاف در میان شرع باشد امکان اعاده دادرسی را دارا است.

اعاده دادرسی خاص مسئله ماده ۴۷۴ دین دادرسی کیفری
براساس ماده 474 ضابطه دین داردسی کیفری، درخواست اعاده دادرسی راجع‌به احکام محکومیت قطعی دادگاه‌ها اعم از آن ‌که حکم ذکر شده به جاری ساختن نهاده گردیده یا این که نشده باشد در موردها تحت پذیرفته میشود:

الف- کسی به اتهام قتل فردی محکوم گردد و آن‌گاه زنده بودن او معین گردد.

ب- تعدادی نفر به اتهام ارتکاب جرمی محکوم شوند و ارتکاب آن جرم به سیرتکامل‏‌ای باشد که نتوان بیش تر از یک مرتکب برای آن قائل شد.

پ – فردی به انگیزه انتساب جرمی محکوم خواهد شد و شخص دیگری نیز به موجب حکمی از مرجع قضائی به انگیزه انتساب به عبارتی جرم محکوم گردیده باشد، به گونه ای که از تعارض و مغایرت مورد ها دو حکم، بی گناهی یکی‌از آنها معلوم شود.

ت- درباره فردی به اتهام واحد، احکام متفاوتی صادر گردد.

ث- در دادگاه با تقوا اثبات گردد که اوراق جعلی یا این که شهیدشدن مغایر واقع گواهان، مبنای حکم بوده میباشد.

ج – بعداز صدور حکم قطعی، رخداد جدیدی حادث و یا این که ظواهر یا این که دلیل جدیدی ارائه گردد که موجب ثابت بی گناهی محکوم علیه یا این که عدم تقصیر او باشد.

چ- کار ارتکابی جرم نباشد و یا این که مجازات گزینه حکم بیش تر از مجازات مقرر رسمی باشد.

بنابراین اعاده دادرسی زمینه ماده فوق، اعاده دادرسی خاص بوده به‌این معنی که صرفا در شکل حدوث موجبات حصری درج شده در ماده قابلیت طرح درخواست اعاده دادرسی وجود دارااست.

اعاده دادرسی عام قضیه ماده ماده ۴۷۷ آئین دادرسی کیفری
اعاده دادرسی عام زمینه ماده ماده ۴۷۷ آئین دادرسی کیفری
براساس ماده 477 ضابطه آئین دادرسی کیفری: چنانچه که مدیر قوه قضائیه رأی قطعی صادره از هر مورد از مراجع قضائی را مغایر شرع در میان تشخیص دهد، با تجویز اعاده دادرسی، پرونده را به دیوان بهتر میهن ارسال تا در شعبی خاص که به وسیله مدیر قوه قضائیه برای این فرمان اختصاص می‌یابد استیناف و رأی قطعی صادر کند. شعب خاص ذکر شده در صورتی‌که که رأی قبل خلاف شرع فی مابین اعلام گردیده باشد، آنرا نقض و مطالعه دوباره اعم از شکلی و ماهوی به شغل می‌آورند و رأی مقتضی صادر می کنند.

تبصره ۱- آراء قطعی مراجع قضائی (اعم از حقوقی و کیفری) مشمول احکام و قرارهای دیوان خوب مرزوبوم، سازمان قضائی نیروهای دارای اسلحه، دادگاههای تجدید لحاظ و بدوی، دادسراها و شوراهای حل اختلاف می باشند.

تبصره ۲- آراء شعب دیوان خوب مرزو بوم در زمینه ی تجویز اعاده دادرسی و نیز دستورهای موقت دادگاهها، در شرایطی که به وسیله مدیریت قوه قضائیه بر خلاف شرع فی مابین تشخیص داده گردد، مشتمل بر احکام این ماده خواهد بود.

به این ترتیب اعاده دادرسی نوشته شده درین ماده اعاده دادرسی عام بوده و مضمون‌ و شمول پهناور ای داراست، بدین معنی که سر گروهی قوه قضاییه هر رأیی اعم از حقوقی و کیفری را که مخالف دربین شرع باشد را به دیوان خوب میهن جهت پژوهش ماهوی و شکلی ارسال می کند تا در شعب خاص این دیوان گزینه استیناف قرار بگیرد.

نکته: در‌صورتی‌که مدیریت دیوان خوب مرزوبوم، دادستان تک تک مرز و بوم، مدیریت سازمان قضائی نیروهای دارای اسلحه و یا این که مدیریت تک تک دادستانی استان در اعمال وظایف رسمی خویش، رأی قطعی اعم از حقوقی یا این که کیفری را مغایر شرع در میان تشخیص دهند، میتوانند با بیان مستندات از مدیر قوه قضائیه درخواست تجویز اعاده دادرسی کنند. موردها این تبصره صرفا برای یک توشه قابل ایفا میباشد؛ مگر اینکه بر خلاف شرع دربین آن به دلیل دیگری باشد.

نکته : عده ای که تقاضای جاری ساختن ماده477 ضابطه آئین دادرسی کیفری را در باب آراء قطعی د‌ارند‌ باید از روش روسای تمام دادستانی استان نسبت به پیگیری آرا مبادرت کنند .

تفاوت ماده ۴۷۴ و ۴۷۷ آئین دادرسی کیفری چیست؟
مواد 474 و 477 ضابطه آئین دادرسی کیفری هر دو درباره ی اعاده دادرسی هستند ولی با این وجود دو ماده با هم تفاوت دارا هستند. تفاوت های این دو ماده از قرار زیر است:

بهترین وکیل مشهد

اعاده دادرسی قضیه ماده 477 دین دادرسی کیفری عام بوده و محصور نمیباشد تنها آنچه ملاک میباشد مغایر دربین شرع بودن حکم صادر گردیده میباشد در حالی که اعاده دادرسی زمینه ماده 474 آئین دادرسی کیفری، خاص بوده و فقط در‌صورتی‌که قابل طرح میباشد که مطابقت و همخوانی بر جهات مذکور در ماده باشد.
اعاده دادرسی مورد ماده 474 ضابطه دین دادرسی کیفری قابل طرح به وسیله محکوم علیه یا این که نماینده قانونی یا این که وکیل وی و در شکل فوت یا این که غایب بودن محکوم علیه، همسر و وراث رسمی و وصی وی، دادستان مجموع مرزو بوم و دادستان اجرا کننده حکم در دیوان بهتر مملکت است در حالی که اعاده دادرسی قضیه ماده 477 ضابطه آئین دادرسی کیفری بوسیله رییس قوه قضاییه قابل طرح در دیوان خوب سرزمین است.
اعاده دادرسی زمینه ماده 474 ضابطه دین دادرسی کیفری باعث برگشت پرونده به شعبه هم پهنا دادگاه صادرکننده حکم قطعی جهت تفحص دوباره میگردد در حالی که اعاده دادرسی زمینه ماده 477 ضابطه آئین دادرسی کیفری منجر می‌گردد که مطالعه دوباره در شعب خاص دیوان بهتر سرزمین اعمال گیرد.
اعاده دادرسی قضیه ماده 474 ضابطه دین دادرسی کیفری تنها مختص احکام قطعی است در حالی که اعاده دادرسی مسئله ماده 477 ضابطه دین دادرسی کیفری دربرگیرنده حکم، قرار و حتی امر موقت میباشد.
حرف نهایی

اعاده دادرسی باعث پژوهش دوباره پرونده در مرجع دیگری غیر از دادگاه صادرکننده حکم قطعی می‌گردد که در باب اعاده دادرسی خاص مسئله ماده 474 این پژوهش در دادگاه هم پهنا شکل میگیرد در حالی که اعاده دادرسی عام قضیه ماده 477 به وسیله شعب خاص دیوان بهتر مرز و بوم شکل می‌گیرد. باتوجه به اینکه اعاده دادرسی ازجمله راه‌های فوق العاده اعتراض به حکم قطعی میباشد لذا استناد به جهات رسمی مستلزم توجه و تبحر خاصی میباشد به همین جهت استعمال از وکلای کارشناس و مجرب دراین باره میتواند جهت تهیه لوایح و حفاظت بسیار با عنایت بوده و چه بسا سبب ساز ثابت بی گناهی موکل خواهد شد. تیم وکلای دارای تخصص داداپ در ارتباط ماده 474 ضابطه دین دادرسی کیفری فراهم ارائه سرویس ها گوناگون حقوقی به طور حضوری و غیرحضوری به یوزرها گرامی میباشند.


برچسب: ،
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ساعت: ۰۷:۳۲:۱۰ توسط:کریمی موضوع: نظرات (0)